Camerabewaking is een efficiënte manier voor preventie tegen diefstal, inbraak, vandalisme, bedreiging en overval.
Maar ook is camerabewaking een uitstekend middel voor verificatie van een inbraak alarm, waardoor de hulpdiensten ( politie, brandweer ) direct ingeschakeld mogen worden volgens de nieuwe Nederlandse wetgeving

Soorten camerasystemen

De camerabewaking systemen zijn onderverdeeld in 2 soorten camerasystemen namelijk:

  • CCTV Camerabewaking

    De CCTV camerabewaking systemen werken met een traditionele beveiliging camera. Deze camera’s zijn verbonden d.m.v. een utp kabel met in de meeste gevallen een harddiskrecorder  (DVR/NVR), deze recorder bewaard de beelden op de interne harde schijf. De harddisk recorder is voorzien van uitgangen voor monitoren en een netwerkuitgang voor beelden over ethernet/internet te versturen.

  • IP camerabewaking (netwerk camera’s)

    Een IP- netwerk camera is verbonden via een netwerkkabel met het (lokale) computernetwerk, de IP camera verstuurt de beelden over het netwerk naar bv een pc of laptop. Kenmerkend voor een IP camera is dat de software in de IP camera zit, hierdoor is een IP camera “intelligenter” dan een traditionele camera. Daarom heeft IP camera bewaking de toekomst!

Onze ervaring

Door onze jaren lange ervaring op dit gebied van camerabewaking, kunnen wij voor elke specifieke opdracht de juiste camerasystemen aanbieden. Als het nu gaat om herkenning, observatie of registratie van beelden, bij VSS Technisch adviesbureau bent u op het juiste adres.
Want hier geldt, camerabewaking is maatwerk, immers iedereen heeft zijn eigen specifieke wensen.
Maar ook lichtinval, soort camera en soort lens spelen een grote rol in het eindresultaat!

Met de combinatie van een camerabewaking systeem en een alarmsysteem heeft u de perfecte beveiliging oplossing,  VSS Technisch adviesbureau adviseert u graag in deze beide systemen.