Beveiliging_Toegangscontrole
Toegangscontrole voor ondernemingen en overheidsgebouwen wordt steeds belangrijker en noodzakelijker. Met een goed toegangscontrole systeem is er precies bekend wie, waar en op welk tijdstip hoeveel mensen aanwezig zijn in welk gebouw/ruimte of terrein.
Maar ook voor woningen wordt toegangscontrole steeds noodzakelijker, want wie staat er in de avond bij u voor de deur?

Soorten toegangscontrole systemen

Er zijn verschillende toegangscontrole systemen leverbaar, er wordt een onderscheid gemaakt in toegangsverlening en toegangscontrole.
Toegangsverlening betekend dat een persoon toegang wordt verleend voor een gebouw, een bepaalde ruimte of een terrein. Een toegangsverlening is meestal een stand alone systeem er worden geen gegevens geregistreerd.
Voorbeelden van toegang verleningsystemen zijn:

  • Intercom installatie
  • Video intercom installatie
  • Cilindersloten
  • Elektronische cilindersloten
  • Stand alone systemen met codeslot, pasje, vingerscan ed.

Toegangscontrole systemen geven niet alleen toegang tot gebouwen, het systeem registreert de gegevens ook. Op het toegangscontrole systeem kunnen meerdere deuren met lezers worden aangesloten.

De centrale unit van het systeem wordt aangesloten op het computernetwerk, op de computer kan men de gegevens opvragen voor bv. uren registratie. Ook kan men bv. tijden instellen wanneer wie en waar een gebouw/ruimte mag betreden.
Ook is het mogelijk om toegangscontrole te combineren met een alarmsysteem, hiervoor hoeft u maar 1 systeem aan te schaffen, het scheelt ook aanzienlijk in de aanschaf- en installatiekosten!